Ez a mángoldos-lazacos tészta két okból is nagy kedvencem. Az egyik, hogy a kedvemtől és a hűtő tartalmától függően tudom variálni az összetevőit, a másik, hogy a tésztán kívül gyakorlatilag mindent egy tálban készítek el.
Ha tésztavacsora a kérés itthon, gyakran esik erre a választásunk. Ami fix, hogy valamilyen sajtféleség és egy fej fokhagyma mindig legyen hozzá.
Elkészítési idő: 10 perc+30 perc sütési idő
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Kerámia tálba tesszük a felkockázott lazacot, a paradicsomot, az újhagymát, a tököt és a mángoldot. A fokhagyma tetejét levágjuk, és egyben a zöldségek mellé helyezzük a tálba. Megszórjuk az egészet friss oregánóval, sóval és borssal. Meglocsoljuk a kókuszolajjal, és betoljuk a sütőbe kb 30 percre, vagy amíg minden jól átsült. Közben egy villával átkavarhatjuk.
Eközben kifőzzük a gluténmentes tésztát.
A megsült lazacot és zöldségeket a sütőből kivéve egy villával alaposan átkevergetjük, a fokhagymát kinyomjuk a héjából, hozzákeverjük a mascarponét, és végül a megfőtt gluténmentes tésztát is.
Az egészet alaposan átforgatva reszelt parmezánnal tálaljuk.
Ingyenes ebook
Az életmódváltásod akkor lesz sikeres, hogyha fenntartható módon lépésről lépésre építed be az új, egészséges szokásokat az életedbe.
Ha az alábbi adatok megadásával feliratkozol hírlevelünkre, hálánk jeléül küldjük az ingyenes e-bookot Neked. Ha csak az általános energiaszintedet szeretnéd növelni, a koncentrációdat javítani, vagy akár felpörgetni az immunrendszeredet, az e-bookban szereplő néhány tippel szeretnénk ehhez hozzájárulni.