
Mángoldos-lazacos tészta
Ez a mángoldos-lazacos tészta két okból is nagy kedvencem. Az egyik, hogy a kedvemtől és a hűtő tartalmától …
Ez a zöldséges schiacciata az egyik legjobb maradékmentő étel, hiszen egy tartalmas és ízletes, gluténmentes reggeli vagy vacsora válhat belőle. Mivel ropogósra sül, akár egy uzsonnásdobozban is praktikus lehet.
Az összetevőket nálunk mindig a hűtő tartalma határozza meg, szinte bármilyen zöldséget el tudok képzelni benne. Egy kis szem krumplit azonban mindig teszek bele, a keményítőtartalma jól jön, hogy megtartsa a kézbe fogható állagát.
A reggeli nálam szentírás, már ami a gyerekeket illeti. Törekszem, hogy minden nap tápláló, egészséges, gluténmentes és persze finom ennivalóval indítsák a napot. Ez a schiacciata ezeket az igényeimet igen jól lefedi, ráadásul nemcsak a gyerekek, de a felnőttek is szívesen eszik.
Elkészítési idő: 30 perc+30 perc sütési idő
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A zöldséges schiacciata elkészítéséhez először a zöldségeket reszeljük egy tálba (a fokhagymát is). A liszten kívül minden hozzávalót beleteszünk a reszelt zöldségekre, és alaposan elkeverjük.
A liszt hozzáadásánál arra érdemes figyelni, hogy csak annyi lisztet szórj a masszára, hogy a zöldség eresztett levét felszívja, ezért ez változó lehet.
A sütőpapírral bélelt tepsire először reszelt parmezánt szórtam, hogy a zöldséges schiacciata extra ropogós legyen. A parmezános rétegre terítettem a zöldséges masszát, aminek tetejét ismét megszórtam reszelt parmezánnal.
200 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb. 30 percig sütjük, vagy amíg aranybarna nem lesz.
Ingyenes ebook
Az életmódváltásod akkor lesz sikeres, hogyha fenntartható módon lépésről lépésre építed be az új, egészséges szokásokat az életedbe.
Ha az alábbi adatok megadásával feliratkozol hírlevelünkre, hálánk jeléül küldjük az ingyenes e-bookot Neked. Ha csak az általános energiaszintedet szeretnéd növelni, a koncentrációdat javítani, vagy akár felpörgetni az immunrendszeredet, az e-bookban szereplő néhány tippel szeretnénk ehhez hozzájárulni.