
Lusta banános süti
Elkészítési idő: 5 perc keverés+20 perc sütés Lustáknak és időhiányosoknak szól ez a recept. 🌸🌸🌸 Kedvenceim azok a …
Elkészítési idő: 30 perc
Gyerekkoromban valószínűleg nem a megfelelő napközibe jártam, mert soha nem találkoztam a napközis piskóta csokiszósszal klasszikussal. 😊 De tényleg nem véletlen, hogy a csokiszósz vagy csokipuding és a piskóta annyi sokféle desszertben találkozik egymással, gondoljunk csak a somlói galuskára vagy a kókuszkockára.
Természetesen az én gyerekeimnek is alapvető kedvence a puha piskóta és a csokipuding. Így amikor Edi beteg volt, és azt kérte, hogy ha meggyógyul és lesz étvágya végre, akkor napközis piskóta csokiszósszal készüljön, naná, hogy örömmel dobtam össze ezt a gluténmentes verziót nekik.
Ebből 24 kocka lett nekem. Felezheted is az adagot.
Szokásos módon a nedves és száraz hozzávalókat külön elkevertem, majd összeöntve egy kézimixerrel homogénre dolgoztam a masszát. Ezt követően egy 30×39 cm-es (belső méret) tepsibe sütőpapírra borítottam a piskótatésztát, majd 190 fokon 25 percig sütöttem. Mivel a sütők erőssége változó, ezért tűpróbával ellenőrizd a piskóta elkészültét.
Tipp: Kisebb tepsibe is teheted nyugodtan, ekkor magasabbra jön fel a tésztád. A sütési időt valószínűleg növelned kell, hogy biztosan átsüljön. Mindenképp tűpróbával ellenőrizd, hogy megsült-e.
Mi most pirított pisztáciával szórtuk meg. A diétásabb verzióban a Szafi kókuszchipszet és kakaóbab töretet ajánljuk.
Ha tetszett a recept, és kipróbálnád más ízekkel is, a toppingot természetesen – ahogy a Szafi palacsintánál is – itt is kedvedre váltogathatod:
Ingyenes ebook
Az életmódváltásod akkor lesz sikeres, hogyha fenntartható módon lépésről lépésre építed be az új, egészséges szokásokat az életedbe.
Ha az alábbi adatok megadásával feliratkozol hírlevelünkre, hálánk jeléül küldjük az ingyenes e-bookot Neked. Ha csak az általános energiaszintedet szeretnéd növelni, a koncentrációdat javítani, vagy akár felpörgetni az immunrendszeredet, az e-bookban szereplő néhány tippel szeretnénk ehhez hozzájárulni.