Ez a szilvás-földimandulás galette nálunk a család kedvence, hiszen tartalmas, gyümölcsös, és az édessége csak a gyümölcstől függ.
Nagyon örülök, hogy ennek a galette-nek a tésztáját már évekkel ezelőtt kitapasztaltam, hiszen nagyon könnyen kezelhető, puha, és semmi mellékíze sincs.
Nyáron, a gyümölcsdömping idején igen gyakran elkészítem reggelire akár. De nagyon szeretjük sós változatban is, és tényleg csak a képzelet szab határt, mivel töltjük meg.
Elkészítési idő: 30 perc+30 perc sütési idő
Elkészítés:
A kétfajta lisztet kimértem és elkevertem. Ezután egy tálban összekevertem a vizet, az ecetet, a sót és a cukrot. Majd hozzákeverve a lisztet gyorsan összeállt tésztává.
A tésztát 15 percet hagytam pihenni. Ezalatt a szilvát megmostam, kimagoztam és negyedeltem, megszórtam fahéjjal.
A tésztát picit átgyúrtam, majd kettéosztva mindkét felét egy-egy sütőpapíron nyújtottam kb 0,5 cm vastagságú kerek formára. Megszórtam 2-2 evőkanál földimandula panírral. Ez egyrészt megköti a szilva nedvességét, másrészt finom diós ízt párosít a szilvához.
Erre a földimandulás alapra rakosgatjuk szépen elrendezve a fahéjas szilvákat. Ezután a tészta széleit a képen látható módon, kissé rusztikusan felhajtogatjuk, és felvert tojással lekenjük.
180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 30 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz.
Ingyenes ebook
Az életmódváltásod akkor lesz sikeres, hogyha fenntartható módon lépésről lépésre építed be az új, egészséges szokásokat az életedbe.
Ha az alábbi adatok megadásával feliratkozol hírlevelünkre, hálánk jeléül küldjük az ingyenes e-bookot Neked. Ha csak az általános energiaszintedet szeretnéd növelni, a koncentrációdat javítani, vagy akár felpörgetni az immunrendszeredet, az e-bookban szereplő néhány tippel szeretnénk ehhez hozzájárulni.