Leírás
A halak feldolgozása a kifogás után azonnal megkezdődik, nincs tárolás → TOTOX < 5 Az eleve tiszta halakból nyert olajat még molekulárisan is tisztítják egy új, szabadalmaztatott eljárással, aminek köszönhetően 2-3x-os az omega-3 tartalom és semmilyen szennyeződés még csak nem is detektálható → IFOS 5 csillagos tanúsítvány. A természetes formájukban tartalmazza az omega-3 zsírsavakat, nem a széles körben használt, jelölni nem kötelező, olcsó etil-észter formában.
Hogy frissességét (TOTOX) sokáig megőrizze, saját fejlesztésű antioxidáns-keverékünkkel stabilizáltuk, amely RSPO-minősítésű (“orangutan-barát”), fenntartható gazdaságból származó vörös pálmagyümölcshúsból nyert tokotrienolokat is tartalmazó, természetes
E-vitamin-komplexből (8 féle tokoferol+tokotrienol) és görög zsályából vegyszermentesen (ún. szuperkritikus extrakcióval) nyert antioxidánsokból áll.
Adagolás: Napi 1 db kapszula szedése is elegendő, hogy az omega-3 agyra, szemre és szív-érrendszerre gyakorolt minden hatását kifejtse.
Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva tárolandó.
Kiszerelés: 60 darab kapszula
Extra magas hatóanyag-tartalom
A GAL Omega-3 Eco lágyzselatin-kapszulánként 700 mg Ω3-zsírsavat tartalmaz, amiből 350 mg EPA, 250 mg DHA, 100 mg pedig DPA és SDA. (Más halolaj-kapszulák jellemzően 100-350 mg közt tartalmaznak Ω3-at kapszulánként.)
30%-kal jobb hasznosulás
A molekulárisan tisztított és koncentrált, de természetes (TG-) végső formára hozott halolajakból az Ω3-zsírsavak hasznosulása 30%-kal jobb, mint a sima természetes halolajakból (az EE-formáról nem is beszélve).
A halolaj-termékeket minősítő híres és szigorú kanadai szerv, az IFOS a maximális 5 csillagra értékelte, de messze meghaladta e szint követelményeit is.
Hogy a frissességét (TOTOX) sokáig megőrizze, saját fejlesztésű antioxidáns keverékünkkel stabilizáltuk, amely RSPO minősítésű (“orángután-barát”), fenntartható gazdaságból származó vörös pálma-gyümölcshúsból nyert tokotrienolokat is tartalmazó, természetes E-vitamin-komplexből (8 féle tokoferol+tokotrienol) és görög zsályából vegyszermentesen (ún. szuperkritikus extrakcióval) nyert antioxidánsokból áll.
Adagolása
Termékünkből már napi 1 db kapszula szedése is elegendő, hogy az omega-3-ak agyra, szemre és szív-érrendszerre gyakorolt minden hatását kifejtse, ahhoz ugyanis min. 500 mg EPA+DHA szükséges. Átlag halolaj-kapszulából akár 2-6 db is szükséges lenne ehhez (hiába van esetleg azokra is napi 1 db-os ajánlás írva). A triglicerid-szintet csökkentő hatáshoz azonban min. 2000 mg EPA+DHA szükséges az EFSA szerint, így ilyen célra 3-4 kapszulára is szükség lehet (de nem 8-20 darabra, mint a legtöbb halolaj-kapszula esetében).
Az Omega-3-ról
Az Omega-3 és omega-6 zsírsavak aránya a szervezetünk megfelelő működéséhez nélkülözhetetlen. Az EPA és DHA nevű omega-3 zsírsavakból gyulladást csökkentő hatású hormon-szerű anyagok termelődnek a szervezetünk minden sejtjében. Ugyanakkor az omega-6 zsírsavak túlfogyasztása nyomán az egyik omega-6 zsírsavból (arakidonsav) gyulladást fokozó hatásúak. A leggyakoribb (ún. civilizációs) betegségek többsége pedig a magas általános gyulladásszint miatt alakul ki, ahogy magát az öregedést is fokozza az emelkedett gyulladásszint. Az ember 1:1 arányhoz közeli omega-3/6 zsírsavarányra van genetikailag “tervezve”. Őseink zsírsavaránya 1:1-hez közeli volt, ahogy a ma élő nagyon egészséges népcsoportok tagjaié is. Sajnos ez az arány jelentősen eltolódott az omega-6 felé (1:8 – 1:32). Ennek oka a sósvízi halak és herkentyűk mai alacsony fogyasztása, ugyanakkor a magas omega-6 tartalmú növényi olajok és takarmányozott állatok zsírjának túlfogyasztása. Ez az eltolódás számos betegség oka.
Az arány helyreállításához a legjobb megoldás, ha jelentősen csökkentjük az omega-6-dús élelmiszerek fogyasztását. Emellett rendszeresen szedhetünk EPA és DHA tartalmú, tiszta étrend-kiegészítőket, és hetente többször fogyasztunk sósvízi halakat és herkentyűket. Az algaolaj kivételével az omega-3 tartalmú növényi olajak nem megfelelőek, mert azokban nem EPA és DHA, hanem alfa-linolénsav (ALA) van omega-3 gyanánt. Ez azonban a hasznos EPA és DHA zsírsavakká az emberi szervezetben nem, illetve csak alig alakul át.
Az alga- és állati eredetű omega-3 a leghasznosabb az ember számára. A növényi omega-3 (ALA) amellett, hogy csekély mértékben tud átalakulni a hasznos EPA és DHA formákra. Csökkenti ugyanakkor egy dihomo-gamma-linolénsav nevű, szintén gyulladáscsökkentő hatású, hasznos zsírsav alakulását is a szervezetünkben. Ennek a szintén fontos zsírsavnak a termelődését a túlzott omega-6 zsírsav-fogyasztás is csökkenti. Ezért különösen fontos, hogy ne növényi omega-3 források fogyasztásával kompenzáljuk a magas omega-6 zsírsav-fogyasztásunkat. Mindkettő visszaveti ennek a fontos gyulladáscsökkentő hatású zsírsavnak a szintjét a szervezetünkben. Az EPA és DHA ezzel szemben nem csökkenti, sőt…
Értékelések
Még nincsenek értékelések.