Leírás
A Nature Cookta Lenmagliszt készítése során hidegen, vegyszermentesen préselik ki az olajat, az így kapott pelletet pedig finom, a búzaliszthez hasonló lisztté őrlik. A sűrítésre is használt alapanyagot világszerte használják. Kitűnően keverhető más maglisztekkel is. Alapanyaga a régiek életében is kedvelt táplálékforrásnak számított. Svájci leletek is bizonyítják, hogy már a közép-kőkori ember is hasznosította. Értékét mutatja, hogy az ókoriak ezt az apró magot tették a sziklasírokba is. Különlegessége növényi fitoösztrogén-(lignan-) tartalmában rejlik, mely vegyületet több, mint 300 növényben is kimutattak.
A Nature Cookta gluténmentes Lenmagliszt részben vagy egészben felhasználható receptekben előírt lisztmennyiség helyett. Bátran használjuk pékáruk (kiflik, zsemlék, cipók) és sütemények készítéséhez egyaránt. Előnye, hogy ennek az alapanyagnak a felhasználásával a készített ételek hamarabb ropogósra sülnek. Sokféleképpen fel tudjuk használni. Mivel nagy mennyiségű zsiradékot és folyadékot tud felvenni, sűríteni is tudunk vele.
Az lenmagliszt fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.
- Tartalmaz: 100% lenmagliszt
- Átlagos tápérték 100 g-ban:
- Energia: 1342 kJ/321 kcal,
- zsír: 18,88 g,
- amelyből telített zsírsavak: 8,88 g,
- szénhidrát: 4,64 g,
- amelyből cukrok 4,4 g,
- fehérje: 33,18 g,
- só: 0 g
Kiszerelés: 500 gramm
Értékelések
Még nincsenek értékelések.