Leírás
Olívaolaj, a mediterrán favorit-olaj
Mindenki ismeri, mindenki szereti: ez az olívaolaj! Csakis a hidegen sajtolt, szűz olívaolajtól kaphatjuk meg a maximumot, és csakis a tiszta, szabályozott gazdálkodásból származó olaj nyújtja azt a jellegzetes ízt, amit várunk tőle.
A Pödör hidegen sajtolt olívaolaja olyan régióból származik, ahol az olajfa jól érzi magát, és garantáltan nincs benne adalékanyag. A görög ég alatt, pontosabban a Peloponnészoszi-félszigeten, Lakóniában nőnek azok az olajfák, ahonnan ez a páratlan olaj származik.
A PÖDÖR hidegen sajtolt olívaolaj használatáról
Nincs még egy olyan olaj, mint az olívaolaj, amely ennyire népszerű volna a gourmet és profi szakácsok közt. Ha olyan minőségű, mint a Pödör olívaolaj, semmi sem áll a tökéletes ízélmény útjában. Ezt a hidegen sajtolt olajat számos ételhez használhatjuk: így klasszikus módon salátákban és öntetekben, de levesek és tésztaételek ízesítésére is. Az olívaolajat nem szabad hevíteni, mivel a hő tönkreteszi az egészségre olyannyira kedvező hatású tápanyagait. Ezért az extra szűz olívaolaj kevésbé alkalmas sütésre, mint más olajok.
Összetevők:
100% olaj olívából.
Átlagos tápértékadatok 100g termékben:
Energia: 3404kJ /825kcal
Zsír: 92g
amelyből telített zsírsavak: 13g
egyszeresen telítetlen zsírsavak: 71g
többszörösen telítetlen zsírsavak: 8g
Szénhidrát: 0g
amelyből cukrok: 0g
Fehérje: 0g
Só: 0g
Nyomokban diót, mogyorót, földimogyorót és szezámmagot tartalmazhat!
Omega zsírsavak:
Omega-3: 12,8 g
Omega-6: 44,1 g
Omega-9: 17 g
Tárolás:
Bontatlanul, hűvös, száraz, napfénytől védett helyen 14-18 hónapig tárolható
A szavatosság pontos megőrzésének dátuma az üvegen feltüntetésre kerül.
A felbontást követően javasolt 3-4 hónapon belül felhasználni, hogy az értékes alkotóelemek ne veszítsenek magas minőségükből.
Szűretlen olaj, ezért fogyasztás előtt rázzuk fel!
Származási hely: Görögország
Az extra szűz olívaolaj jótékony hatásai
Az olajsavat tartják a legfontosabb egyszeresen telített zsírsavnak. Csökkenti a rossz, LDL koleszterinszintet, s ezáltal az erekben való lerakódásokat is. Íme egy szokatlan elnevezés, amely mögött egy nagy erejű anyag rejlik: a polifenol.
Ez az Ön szempontjából annyit jelent, hogy fogyasztása mellett csökken a 2-es típusú diabétesz, a túlsúly vagy a szívproblémák kialakulásának veszélye. Emellett a polifenol gátolja az oxidációs folyamatokat a szervezetben.
Az extra szűz olívaolajban számos, antioxidáns hatású E-vitamin is található. Száz grammonként 12 milligrammos értékével az extra szűz olívaolaj az egyik legfontosabb élelmiszer, amelyben ez a vitamin megtalálható. Az E-vitamin megköti a szabad gyököket, és ezáltal védi a sejteket a károsodástól.
Nézd meg ezt a receptet, amihez a Pödör extra szűz olívaolajat használtam:
Értékelések
Még nincsenek értékelések.