Amikor kipattant a fejemből ennek az eper-karamell pohárdesszert ötlete, nem is reméltem, hogy ekkora sikere lesz. Fogadj el tőlem egy jó tanácsot: Ha valakit nagyon le szeretnél nyűgözni, akkor itt az ideje, hogy bedobd ezt a desszertet, működni fog. 😊
Híven önmagamhoz, ezt sem bonyolítottam túl. 😉
Hozzávalók (4 főre):
Első lépésként a zabpudingból, az édesítőből és a növényi tejből, alacsony hőfokon, folyamatosan kevergetve sűrű pudingot készítek. Miután besűrűsödött, 4 pohárba/befőttesüvegbe adagolom.
Ha kissé meghűlt, ráteszek 2-2 evőkanál gabonapelyhet. Az Aroy-d kókusztejszínt érdemes már minimum fél órával hamarabb mélyhűtőbe tenni. Az alaposan lehűtött kókusztejszínből ugyanis elég kemény hab verhető; ez lesz a következő rétegünk a granola tetején. Ezt akár helyettesítheted is joghurttal vagy kókuszjoghurttal.
Ezután pedig nincs is más dolgunk, csak, hogy annyi friss epret pakoljunk az eper karamell pohárdesszert tetejére, amennyit csak bírunk. 😊
A jó hír pedig az, hogy ezt a desszertet számtalan variációban tudod elkészíteni. Hiszen izgalmasan variálhatod benne a gyümölcsöket, a kedvenc granoláidat, vagy akár a pudingokat. Válogasd össze a pohárdesszerted hozzávalóit az alábbi termékeink közül:
Ingyenes ebook
Az életmódváltásod akkor lesz sikeres, hogyha fenntartható módon lépésről lépésre építed be az új, egészséges szokásokat az életedbe.
Ha az alábbi adatok megadásával feliratkozol hírlevelünkre, hálánk jeléül küldjük az ingyenes e-bookot Neked. Ha csak az általános energiaszintedet szeretnéd növelni, a koncentrációdat javítani, vagy akár felpörgetni az immunrendszeredet, az e-bookban szereplő néhány tippel szeretnénk ehhez hozzájárulni.