Eper dzsem – vaníliás-chia magos és bazsalikomos
Elkészítési idő: 10 perc előkészítés + 20-25 perc főzés + 5 perc üvegbetöltés Mivel bőségesen rendeltem az eperből …
Elkészítési idő: 10 perc előkészítés + 25 perc sütés
Ez az epres-kardamomos crumble nemcsak praktikus, hanem finom vendégváró lehet még akkor is, ha váratlanul toppannak be hozzánk. A morzsasütik amúgy is nagy kedvenceim, éppen az egyszerűségükben rejlik a szépségük.
Hozzávalók (4 fő részére):
Egy kerámia tál alját egy rétegben töltsük meg félbevágott eperrel. Ízlés szerint kerülhet rá Szafi Reform eritrit vagy Szafi Free Ötszörös erősségű kókuszvirág cukor. Mi az epret Ökrös Bio-tanya Gergőtől kaptuk, ami annyira zamatos volt, hogy nekünk nem volt szükséges tovább édesíteni.
Mivel a rákerülő morzsánk alapja a Hester’s life kardamomos-lenmagos pehely, ami kölcsönzi a jellegzetes ízét a sütinek, ezért én csupán fahéjjal szórtam meg a gyümölcsöt.
Egy tálban összekevertem a gabonapelyhet, a mandulalisztet, a puffasztott quinoát a kókuszolajjal (nem olvasztott). A kezemmel addig masszíroztam, amíg morzsás állagú lett a „tészta”. Az egészet ráöntöttem az eperre, és egy kanállal elegyengettem, hogy mindenütt befedje.
180 fokon 25 percig sütöttem, alsó-felső sütéssel. Ez idő alatt az eper annyi levet enged, amivel a morzsa finom tésztává áll össze.
Kókuszjoghurttal és friss eperrel fogyasztottuk ezt a finom epres-kardamomos crumble desszertet.
Ingyenes ebook
Az életmódváltásod akkor lesz sikeres, hogyha fenntartható módon lépésről lépésre építed be az új, egészséges szokásokat az életedbe.
Ha az alábbi adatok megadásával feliratkozol hírlevelünkre, hálánk jeléül küldjük az ingyenes e-bookot Neked. Ha csak az általános energiaszintedet szeretnéd növelni, a koncentrációdat javítani, vagy akár felpörgetni az immunrendszeredet, az e-bookban szereplő néhány tippel szeretnénk ehhez hozzájárulni.