Barion Pixel

Első 10 000 Ft feletti vásárlásodat most INGYEN szállítjuk el neked! Fizetéskor használd a CONCEPT10 kuponkódot.

2024.04.11.

Hamis shakshuka, Szafi bagett

Elkészítési idő: 10 perc előkészület + 20+45 perc sütés

Ez a Szafi bagett méltó párja ennek a gyors "shakshukának". Ez, a rohanós napokon is könnyen összedobható vacsora az egyik kedvenced lehet.

Már gyerekkoromban is rajongtam a főzős műsorokért, a kedvencem volt a „Majd a Buday…”, aki mindig a kamrapolcon talált 2-3 alapanyagból ötletelt ki valami zseniális ennivalót.

Ebből a receptemből is látszik, hogy már én sem megyek a szomszédba, ha rögtönzésről van szó.

Hamis shakshuka

Ehhez a hamis shakshukához a fokhagymán kívül, amit előzőleg lepirítottam, gyakorlatilag én is csak összeöntöttem, amit a kamrapolcon találtam, az Ökrös BIO-tanyától kapott házi paradicsomlevet és a zakuszkát. Ez a zakuszka már önmagában is egy olyan ízbomba volt, hogy további fűszerezést nem igényelt a művelet.

A hamis „shakshuka” így készült (4 főre):

  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva, lepirítva,
  • 0,7 l paradicsomlé,
  • 0,2 l zakuszka,
  • 6 db tojás,

A fokhagymát, paradicsomlevet és a zakuszkát egy kerámia sütőtálban összekevertem, a tojásokat ráütöttem. 180 fokra előmelegített sütőbe teszem 20 percre, vagy amíg a tojás szépen átsül.

A Szafi bagettet, amivel kitunkoltuk a shakshukát, pontosan a zacskó hátoldalán lévő recept szerint készítettem el. Annyi változtatással, hogy én egyből minimum 3 adagot készítek belőle, hiszen ez is kiválóan fagyasztható.

A Szafi bagett így készült:

185 gr vizet, 2 gr Nature Cookta Himalája sót és 10 gr Pödör almaecetet kevertem el, amibe beleszórtam a kimért 125 gr Szafi bagett lisztkeveréket. Rövid gyúrás, formázás és mehet a sütőbe, 190 fokon 45-48 percig.

@get.your.concept

🔥Életmentő ötlet, de zseniális!👌 A bio alapanyagokat Ökrös Gergelynél szereztem be, mint minden zöldséget is általában. Szafi szénhidrátcsöklentett bagettel tunkoltuk…a Szafi lisztet keresd a www.getyourconcept.hu webáruházban.🔥🔥

♬ som original – laura ✮

Pont ennyi „macera” van vele, amennyit leírtam, mivel mindig kérdezitek, hogy kell-e keleszteni, hajtogatni. Nem kell.

Pro tipp: Javaslom, hogy ebből is több adagot készíts, ha már egyszer bekapcsoltad a sütőt. Lefagyaszthatod, és bármikor elő lehet kapni.

Mondd el te is a véleményed!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ezt az oldalt a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvek és szolgáltatási feltételek érvényesek.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

mockup_ebook

Ingyenes ebook

Jó, de hogyan kezdjek hozzá?

Az életmódváltásod akkor lesz sikeres, hogyha fenntartható módon lépésről lépésre építed be az új, egészséges szokásokat az életedbe.

Ha az alábbi adatok megadásával feliratkozol hírlevelünkre, hálánk jeléül küldjük az ingyenes e-bookot Neked. Ha csak az általános energiaszintedet szeretnéd növelni, a koncentrációdat javítani, vagy akár felpörgetni az immunrendszeredet, az e-bookban szereplő néhány tippel szeretnénk ehhez hozzájárulni.